TBB bolumunun temel amaci akademisyen yetistirmektir, bolum mezunlarinin cogunlugu yurticinde veya yurtdisinda yuksek lisans ve doktora yaparak pek cok universitede docent olmuslardir. Bunun disinda, ilac firmalarinda calisan ya da tibbi malzemeler ureten firmalar da calismak da mumkun. Genetik veya rutin tani laboratuarlarinda da is bulunabilir. Ayrica bolum acikken TUS sinavina girerek biyokimya ve mikrobiyoloji uzmanligi yapmak da mumkundu, boylelikle kendi tani laboratuarinizi acabiliyorsunuz. Bunlarin disinda, cevirmen, hali saticisi, ispanyol restorani isletmecisi mezunlar da mevcut :)

Yabancı dilde ders seçenekleri olmaması sevmediğim bir yönüydü. Pek çok bilimsel terimin İngilizce ya da Latince olması, tüm bilimsel literatürün İngilizce olması, İngilizcesi iyi olmayan bölüm öğrencilerinin işini biraz zorlaştırıyordu.

Bazı ders hocaları, -ki bu Cerrahpaşa Tıp hocalarıdır- ne yazık ki yıllardır aynı notlardan ders anlatıyordu, bazı derslerin biraz güncellenmesi gerekiyordu.

Bunun dışında, benim sevmediğim bir yönü değil fakat bir çok öğrencinin şikayetçi olduğu, tıp fakültesinde bulunmak ve kampüs ruhunu yakalayamamak da sayılabilir.

Ben en çok ders programından, 4 sene sonunda hazırlamak zorunda olduğumuz tezden, ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde olmanın bize tanıdığı tüm olanaklarından dolayı bu bölümü çok sevmiştim. Şu anda bir hastalık üzerine araştırma yapıyorum ve bu bölümde aldığım derslerden edindiğim temel bana çok yardımcı oluyor. Bence biyoloji ya da MBG öğrencileri ya da öğrenci adayları, yaz tatillerini Cerrahpaşa’da bir laboratuvarda staj yaparak geçirirlerse, bu onlar için çok faydalı olacaktır.

Ben hep biyolojiye büyük bir ilgi duymuşumdur, özellikle de genetik dalına. Bu yüzden üniversite sınavında ilk tercihim Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü olmuştu. Fakat puanım bu bölüme yetmedi ve 3. tercihim olan İstanbul Üniversitesi’nin Tıbbi Biyolojik Bilimler bölümüne yerleştirildim. Şu anda bu bölüm kapandı ve artık öğrenci kabul etmiyor. Bunun için pek çok sebep gösterilmiş olsa da, hiçbirinin inandırıcılığı yoktur ve arkasında politik oyunlar vardır. Her ne ise, bu bölüm, Fen Bilimleri enstitülerine bağlı Biyoloji ve MBG bölümleri ve Cerrahpaşa tıp fakültesiyle ortak konularda dersler veren bir bölümdü. Sonuç olarak beni amacıma ulaştırdı ve bugünkü konumuma kadar getirdi. Önemli olan ne yapmak istediğini bilmek ve ona doğru ilerlemek sanırım.

Ben üniversite seçmekten çok, okumak istediğim bölümü ve şehri seçtim diyebilirim. Liseyi yarı-özgür bir şekilde İstanbul’da okuduktan sonra, İstanbul’dan vazgeçemedim ve İstanbul’daki üniversiteler dışında tercih yapmadım. İstanbul Üniversite’sini özellikle seçtim diyemem, o zamanlarda, Boğaziçi Üniversite’sinde okumayı tercih ederdim. Fakat İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde aldığım eğitimin benzerini Boğaziçi’nde alamayacağımı sonradan gördüm.

Benzer Kişiler

Ayşenur Erbahar
Ayşenur Erbahar
Data Science Programı Mezunu, UP School
Levent Ergin
Levent Ergin
İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı, Burgan Bank
Kıvanç Çekiç
Kıvanç Çekiç
İş Operasyonları Direktörü, Canon Eurasia
Tayfun Baydar
Tayfun Baydar
Bilgi Teknolojileri Müdürü, Perfetti Van Melle
Gökhan Güven
Gökhan Güven
Product Manager, Huawei
Çağdaş Sümer
Çağdaş Sümer
Software Engineer, Huawei
Toygar Pekgil
Toygar Pekgil
İnovasyon ve Ekosistem Bankacılığı Stajyeri, DenizBank
Sedanur Akifoğlu
Sedanur Akifoğlu
Operasyonel Geliştirme ve Performans Müdürü, Mayen CRM
Gürkan Kurtuluş
Gürkan Kurtuluş
Proje Yöneticisi, Pfizer
Elif Horasan
Elif Horasan
Mali İşler Bölüm Müdürü, Aksigorta
Melisa Çamkeser
Melisa Çamkeser
İşveren Markası Uzman Yardımcısı, Koton
Akın Yenigün
Akın Yenigün
Üretim Takım Lideri, Softtech
Zeynep Yenel
Zeynep Yenel
Ücretlendirme ve Org. Gelişim Uzmanı, Koton
Filiz Kılıç
Filiz Kılıç
Yetenek Yönetimi Yöneticisi, Aksigorta
Tolga Nayan
Tolga Nayan
Satış Direktörü, Zingat.com
Serdar Sumay
Serdar Sumay
Partner / Vergi Bölümü, EY Türkiye
Savaş Budak
Savaş Budak
Satış Müdürü, Pronet